AlbSpace

Pershendetje!
Ju urojm mireseardhjen!
Kjo eshte nje Webfaqe relativisht e re. Na ndihmoni duke na sugjeruar cfar do te donit ju te gjenit ne kete faqe.

  Komandat E OperServ

  Share
  avatar
  Angel_Dreams
  Admin
  Admin

  Numri i postimeve Numri i postimeve : 259
  Join date : 03/06/2009
  Age : 27
  Location : Albania, Berat

  Roleplay Game
  Game Game: 50

  Komandat E OperServ

  Mesazh  Angel_Dreams prej Fri Jul 03, 2009 9:58 am

  OperServ - OPER

  Mundeson Administratoreve te Sherbimeve te shtoje apo te heqi nje Operator Sherbimesh.

  /os OPER ADD nick

  (Shton nje Operator te Sherbimeve)

  /os OPER DEL nick

  (Fshin nje Operator te Sherbimeve)

  /os Staff

  (Tregon listen e Operatoreve te Sherbimeve)

  OPER LIST mund te perdoret nga te gjithe IRCop'et. ADD e DEL mund te perdoren vetem nga Administratoret e Sherbimeve.

  /os SET SUPASS Password

  Imposton password'in per komanden SU.

  Ky opcion mund te perdoret vetem nga Super te Sherbimeve.

  OperServ - UPDATE

  Mundeson qe sherbimet te shkruajne menjehere database'n e tyre ne server.

  /os UPDATE

  OperServ - SHUTDOWN

  Mundeson qe sherbimet te shuhen duke shpetuar database.

  /os SHUTDOWN

  OperServ - QUIT

  Mundeson qe sherbimet te shuhen ne menyre te menjehershme. Database
  nuk shpetohet. Kjo komande duhet te perdoret vetem ne rastin se
  ekzistojne probleme te shkruash te dhenat ne diskun fiksuar.

  Per nje shutdown normal perdoret SHUTDOWN .

  /os QUIT

  OperServ - RESTART

  Mundeson qe sherbimet te shuhen duke shpetuar datebase dhe te rindizen menjehere.

  /os RESTART

  OperServ - ADMIN

  I lejon Super User te Sherbimeve te shtojne apo te heqin nje administrator te sherbimeve.

  /os ADMIN ADD nick

  (Shton nje Administrator te Sherbimeve)

  /os ADMIN DEL nick

  (Fshin nje Administrator te Sherbimeve)

  ADMIN LIST mund te perdoret nga te gjithe IRCop. ADD e DEL mund te perdoren vetem nga Super User

  Per Te Marr Nje User Me FOrce Ne Nje Dhome

  /sajoin Nick #Dhoma

  Per Ta Nxjerr USerin Me Force Nga Nje DHome

  /sapart Nick #Dhoma

  Ndryshim Nick

  /os Raw SvsNick Nick Nick1

  Operserv - Mode

  /os mode #dhoma +v Nick

  /os mode #dhoma +o Nick

  /os mode #dhoma +a Nick

  /os mode #dhoma +q Nick

  /os mode #dhoma -v Nick

  /os mode #dhoma -o Nick

  /os mode #dhoma -a Nick

  /os mode #dhoma -q Nick

  Per Te Ndenjur Hide

  /mode Nick +H

  Per Te Mbyllur nje Dhome

  /cs forbid #dhoma ( Arsyeja )

  /cs drop #dhoma ( per ta rihapur )

  Forbid Nje Nick

  /ns forbid Nick

  /ns drop Nick ( per ti hequr suspend )

  Info

  /info Ju mëson se kur është krijuar serveri,dhe disa informacione të shkurtra…

  /admin Ju tregon se kush është Administratori i këtij serveri,dhe nëse ai është aktiv(online)

  /motd Të tregon gjithë mesazhet e serverit..

  /version Tregon versionin (llojin) e serverit…

  /links Tregon të gjithë serverat që janë të lidhur në rrjet…

  /who 0(zero) o Ju tregon të gjithe IRCop-at që janë online..

  /lusers Kjo komandë ju informon me numrin e userave që janë të lidhur në rrjet…

  /whowas nicku Shërben për të pare një nick që doli nga rrjeti,dhe ti s’munde ti bësh whois.Por komanda whowas ka informacione shumë të limituara për nickun që ishte në irc.Të tregon vetëm identin@ip/hostin.

  /who #kanali Tregon të gjithë Nick-et që ndodhen në atë kanal.(Duhet të jesh me op në kanal që të shofësh listen e emrave,ose duhet të jesh ircop)

  /uwho nick Është pothuajse si whois,vetëm që ti tregon informacionet në një dritare të vogël,dhe nuk ka informacione shumë të zgjeruara..

  Manual OperSerV

  /os uptime - Tregon per sa kohe serveri ka qene i ngritur

  /os set superadmin on

  /os oline Nick +a

  mode Nick +HNpaqV

  /mode Nick +iowghraAsTVxNWvHtG +kcfFjveGnNqSso

  /os set superadmin off

  /os oline NICK +iowghraAsRTxWvHtGp +kcfvGqso

  Shton Nje Ircop Momental

  /os oline NICK -iowghraAsRTxWvHtGp -kcfvGqso

  Heq Nje Ircop Momental

  /ns list * noexpire

  /ns set Nick noexpire on

  Sherben per te pare Liste
  -
  -NickServ- Ai_CuNi BeRaTi@CSops.ChaTiShQipTaR.CoM
  -
  -NickServ- DiaBoLic Never.S@y.Never
  -
  -NickServ- SaNti The.L@st.Of.The.MoiCanS
  -
  -NickServ- SkiN Only.G@d.Can.Judge.Me
  -

  Per Shtimin/Heqjen/Ndryshimin E Nje Boti

  /bs bot add Bot Ident Host Realname

  Persh:/bs bot add Shqiperia Sherbimet Albunited.Com AlbUnited Network

  /bs bot del Nick

  Persh:/bs bot del Shqiperia

  /bs bot change Nick1 Nick 2 Ident Host Realname

  Persh:/bs bot change Shqiperia Ndihme Sherbimet TiranaLive.Com TiranaLive NetWork


  /fjoin nick #dhoma - Me kete komande fut nje user me force ne dhome..

  /move nick #dhoma - Me kete komande fut nje user me force ne dhome , por e nxjerr nga te gjitha kanalet e tjera.

  ________________________________________________________________________________
  o (locop) Local Operator
  O (globop) Global Operator
  C (coadmin) Gets +C on oper up. Is Co Administrator
  A (admin) Gets +A on oper up. Is Server Administrator
  a (services-admin) Gets +a on oper up. Is Services Administrator
  N (netadmin) Gets +N on oper up. Is Network Administrator
  r (can_rehash) Access to /REHASH server
  R (can_restart) Access to /RESTART server
  D (can_die) Access to /DIE server
  h (helpop) Oper receives umode +h (helpop)
  g (can_globops) Oper can send /GLOBOPS
  w (can_wallops) Oper can send /WALLOPS
  n (can_localnotice) Oper can send Local Server Notices
  G (can_globalnotice) Oper can send Global Server Notices
  c (can_localroute) Access to do local /SQUITs and /CONNECTs
  L (can_globalroute) Access to do global /SQUITs and /CONNECTs
  b (can_kline) Oper can /KLINE users from server
  B (can_unkline) Oper can remove Klines
  z (can_zline) Can add Z:Lines
  Z (can_gzline) Can add global Z:Lines
  t (can_gkline) Can use /GLINE, /SHUN and /SPAMFILTER
  v (can_override) Can use OperOverride
  q (can_setq) Can use +q
  H (get_host) Gets +x on oper up
  W (get_umodew) Gets +W on oper up
  X (can_addline) Can use /ADDLINE
  {O}kay (can_localkill) Access to do local /KILLs
  {O}kay (can_globalkill) Access to do global /KILLs.
  c = View connects/disconnects on local server
  e = View 'Eyes' server messages (OperOverride, /CHG* and /SET* usage, ..)
  f = View flood alerts
  F = View connects/disconnects on remote servers (except U-lines)
  G = View TKL notices (Gline, GZline, Shun, etc)
  j = View Junk notices (not recommended for normal use)
  n = View nick changes on local server
  N = View nick changes on remote servers
  o = View oper-up notices
  q = View rejected nick changes due to Q:lines
  s = View general notices
  S = View spamfilter matches
  v = View usage of /VHOST command
  {O}kay = View KILL notices

   Ora është Wed Jun 20, 2018 3:07 pm