AlbSpace

Pershendetje!
Ju urojm mireseardhjen!
Kjo eshte nje Webfaqe relativisht e re. Na ndihmoni duke na sugjeruar cfar do te donit ju te gjenit ne kete faqe.

  Çësht mIRC

  Share
  avatar
  Angel_Dreams
  Admin
  Admin

  Numri i postimeve Numri i postimeve : 259
  Join date : 03/06/2009
  Age : 27
  Location : Albania, Berat

  Roleplay Game
  Game Game: 50

  Çësht mIRC

  Mesazh  Angel_Dreams prej Thu Jul 02, 2009 10:49 am

  1. Çësht mIRC

  mIRC është një program anglez, i cili momentalisht nuk ka përkthime
  tjera. Por nuk është e komplikuar për ta përdorur atë, edhe pse ndoshta
  nuk e dini gjuhen angleze. Shumica e sustave, e funksionave dhe e
  udhëzimeve edhepse në gjuhen angleze, janë të thjeshta dhe nuk janë të
  vështira. Instalimi i mIRC`it është vështirsia më e parë ndoshta edhe e
  fundit. Ky tekst ju ndihmon që ju pa probleme ta instaloni mIRC`in.

  Çfar është IRC?
  IRC (Internet Relay Chat) është një takim virtual, ku gjithë
  njerzit e botës takohen dhe flasin së bashku, ose më mirë të themi
  komunikojn përmes shkrimit. Si pjesëmarrës startoni thjeshtë vetëm
  mIRC`in, një program i vogel I cili lidhë kompjuterin tuaj me një
  rrjetë (server) të IRC`it.Të gjitha rrjetat janë të lidhura së bashku
  dhe kështu ndërrojnë lajmet prej një pjesëmarrsi në pjesëmarrsin
  tjetër. Me mIRC`in është e mundur që ju në një diskusion të mijave
  “chanelave” më qindra të rrjetave të IRC të komunikoni, poashtu mundeni
  që privat të komunikoni me shokët apo me pjestarët e familjes kudo që
  janë. Të gjitha këto gjëra interesante, ide dhe tema mund ti gjeni në
  IRC.
  Si mundeni të marrni pjesë në IRC
  Pa gajle, ne do t`ju tregojm se si e marrni programin, se si e
  instaloni dhe poashtu do t`ju ndihmojm në setup të mIRC`it. Në qoft se
  deri këtu keni arritur, me siguri se lehtë edhe mIRC`in do ta marrni
  dhe do ta instaloni në kompjuterin tuaj, në qoft se sot jo, atëhere
  nesra. Lexoni më posht dhe përcjellni të dhënat…!
  Në qoft se për të parën here nuk e kuptoni këtë tekst atëhere
  lexoni edhe një herë këtë pjesë ose vazhdoni me kapitujt tjera
  (shqiptari me siguri e kupton për të parën here). Ju e shohni se shumë
  thjeshtë është përdorimi i mIRC`it. Si lektyre këshillojm që ta lexoni
  hyrjen në IRC të cilën e gjeni në: Kodi:


  http://www.mirc.com/ircintro.html


  (anglisht). Duhet ta dini se ndihmë dhe informacione keni gjithëhere, por duheni vetëm ti lexoni.

  Si startoni për të parën herë mIRC`in
  MIRC`i është instaluar në kompjuterin tuaj dhe tani mundeni ta
  startoni. Para se ti lexoni këshillat tjera shikoni që kompjuteri juaj
  të jetë i lidhur me internet pra online. Lidhu me internet si herave
  tjera si psh. kur startoni browserin! Gjeni tani iconën e mIRC`it e
  cila gjendet në desktop apo në start menu. Klikoni thjesht në këtë icon
  për të startuar!
  Në qoft se startoni mIRC`in për të parën herë, shohni menu me
  opcione. Ju duhet ti plostoni këto për të filluar me komunikimin
  “chat`in” Në fillim është për ju vetëm susta “conect” e rëndësishme.
  Harroni njëherë të gjitha opcionet tjera. Plotsoni këto me emrin tuaj,
  me e-mail`in, me nikun dhe një alternativ tjetër:

  Full name: emri juaj i vërtet (psh. BeRaTiLiVe.OrG)


  E-mail address: e-maili i juaj (psh. chat@BeRaTiLive.OrG)


  Nickname: emri juaj i thjeshtë (ang. Nick), me të cilin dalni në IRC. Ky mundet të ketë 1 deri 12 shkronja (psh. Kreet)

  Alternative: në qoft se emri juaj i shkurtë (ang. Nick) nuk është i
  lirë, atëherë merret alternativa, ose ju lyp një emër tjetër (psh.
  Bisedime1)

  Në qoft se doni, mundeni një server tjetër ta bëni standard ta
  ndërroni atë që është Bisedime-Network Server. Provone psh. një IRCnet
  server! Natyrisht nuk është patjetër që t`ja japni emrin dhe mailin e
  juaj të vërtet, në qoft se doni të jeni anonim. Mundeni të klikoni te
  “Invisible mode” dhe kështu aktivoni që të jeni anonim. Në qoft se i
  keni mbushur këto rreshta atëherë klikoni te “Connect to Server” për të
  startuar direkt me IRC`in. MIRËSEVINI!
  Është një gjë e mirë që herave tjera, nuk ka nevojë për ti mbushur këto rreshta.

  Çfare ndodhë tani?
  Merrni pak kohë dhe shikoni njëherë…. Në këtë moment ndodhin disa
  gjëra…mIRC`i është lidhur me një Dardania server (apo me një tjetër të
  cilën ju e keni zgjedhur). Ky server ju dërgon disa informacione lidhur
  me statutin e systemit. Këto i gjeni në dritaren e “Status”-it. Poashtu
  hapet një dritare e vogel ku i shohni disa IRC “dhoma” (angl.
  Channels). Lexoni një herë këto emra të “channel”-ave, këto janë
  “channel”-at më të popullarizuara shqipetar të IRC`it. Në qoft se doni
  ta provoni një nga ata vetëm klikoni dy herë në këtë listë! Dhe shpejt
  do të hapet ky “channel”.
  Në qoftë se hyni në ndonjë “channel” do të hapet një dritare. Në
  pjesën e djathtë të kësaj dritare shohni emrat e shkurta “Nicknames” të
  cilët gjenden momentalisht aty. Në pjesën e majtë shohni shkrimet të
  cilat janë shtypur. Këtu pra bëhet komunikimi. Provoni ti thoni dikujt
  “tung”. Shkruni thjesht vetëm “tung” apo “hallo” në pjesën e poshtme të
  dritares. Çaste te këndshme me mIRC_in
  Argetim të këndshem

   Ora është Wed Jan 16, 2019 6:53 am