AlbSpace

Pershendetje!
Ju urojm mireseardhjen!
Kjo eshte nje Webfaqe relativisht e re. Na ndihmoni duke na sugjeruar cfar do te donit ju te gjenit ne kete faqe.

  Rregullorja Per Operator

  Share
  avatar
  Angel_Dreams
  Admin
  Admin

  Numri i postimeve Numri i postimeve : 259
  Join date : 03/06/2009
  Age : 27
  Location : Albania, Berat

  Roleplay Game
  Game Game: 50

  Rregullorja Per Operator

  Mesazh  Angel_Dreams prej Thu Jul 02, 2009 10:39 am

  Rregullat per Operatoret

  1.Asnje ban me pretekst te dobet, BAN apo kick behen vetem kur jane te domosdoshem per kanalin!

  3. Cdo kick ose ban duhet te shoqerohet patjeter me arsyen perkatese.

  4. Preferohen vetem BAN ne kanal qe nuk do jene me shume se 5 min! Mund te vihet nen Ban nje person qe shihet qe kerkon acarim dhe mund te reagoje keq pas nje diskutimi 1-1

  5. Banin e nje operatori nuk duhet ta heqe nje operator tjeter, vetem kur operatori ne fjale eshte larguar nga kanali! Ose Dikush me Access me te Lart Sop/Ircop/Admin Per Faktin Qe Operatoret e Rinj Qe Skan Experienc Vendosin Bane Kot.

  6. Absolutisht te mos perdoren scripte lufte nese dikush i perdor ti mbaj ato ne "remote off". C’do Aop do te mbaje pergjegjesi individuale per problemet qe do te shkaktohen nga perdorimi i scriptit te tij. (scriptet perdoren vetem kur te kete floode).

  7. Vendosja e BAN/KICK pa arsye, qofte nga pakujdesia e personit, qofte nga scripti qe ai perdor, e perseritur dy here, do te shoqerohet me paralajmerim te heqjes se accessit.

  8. Operatoret qe perdorin nje gjuhe dhe fjalor ofendues ne main, nuk jane te denje te kene vendin qe ju eshte dhene. Automatikisht do tju hiqet accessi.

  9. Eshte e ndaluar per nje Aop te jape apo heqe acess Vop , Hop . Acess vop do te marrin ata qe aspirojne per Aop , ndersa Hop nuk ekziston si liste keshtu qe nje dhenie e tille acessi do te pasohet me heqjen e acess AOP.

  10. Nese nje Aop nuk vjen ne dhome per nje periudhe kohe mbi 3 jave , atehere do ti pezullohet acessi deri sa te sqarohet nese largimi i tij eshte i perkohshem apo permanent.
  I-Per arsyet e mungeses mund te flase me Sop ose Founderin para se te largohet, ndryshe mund te dergoje nje memo. Kjo behet per te hapur vendet per ata qe kane deshire te rrine me gjate ne kanal edhe per te mos mbingarkuar listen e Aop.

  11. Eshte kategorishisht e ndaluar te perdoret Boti i dhomes per te krijuar konfuzione ne main. (duke vepruar nepermjet botit)
  I-Ketu perfshihen /msg bot ne kanal , vioce devoice etj.

  12. Ndalohet Rreklamimi çfare dolloj forme i dhomes apo serverit ne servera te tjere.

  13. Nuk eshte e lejuar te futni nje nick qe nuk e perdorni ju ne grupin tuaj.
  I- Ndalohet dhenia e Passwordit te NickName dikujt tjeter.

  14. Ndalohen banet vetem ne Ip: Ident+ Ip (lejohen bane te tilla vetem kur ka floode nga ajo Ip)

  15. Nga Aop e #shqiperia pritet harmoni e plote midis tyre. Ne ç'do rast konflikti te mundshem ne main apo privat jane te lutur te mos e acarojne por te flasin me nje Sop edhe te presin pergjigje.Konfliktet e perseritura dhe ofendimet midis tyre do jene nje nga arsyet baze per humbjen e accessit
  I- Nuk do te tolerohen ofendimet, kercenimet sherret midis anetareve te stafit.
  II- Nuk tolerohen ofendimet apo ironite main, ne privat ne forum ndermjet Aop-VOP,Aop-Sop, Sop-Sop etj.
  III- Cdo abuzim i operatorit per ceshtje personale eshte i ndaluar.
  IIII-Operatoret Me Acess Tek Kanali #Shqiperia Jan Te Detyruar Te Rrijn Dhe Tek Kanali #Ndihme
  IIIII-Accessi Ne Dy Servera Eshte i Lejuar Perderi sa Aopat/Sopat/Ircopat Jan Te Pranishem Ne Networkun Tone , Gjithashtu Jan Free Te Per Te Ndenjur Ku Te Duan.
  IIIIII-Aopat Kur jane "away" Duhet te bejne Deop.


  16. Admin/Ircop/Sop/Aop Jan Rreptesisht Te Ndaluar Te Abuzojn Me Userat Sidomos Me Femrat Duke Shperndar Fotografi/Video Record Dhe Gjera Personale Tek Tjeret, Ai Qe Kapet Perjashtohet Pergjithmon Nga Stafi.


  Keshilla Per Userat Dhe Stafin

  -Keshill Per Femrat , Ju Lutem Keni Kujdes Nga Ato Persona Qe Ju i Hapni Kameren Sepse Mund Tju Rregjistrojn Me Video Record Ose Mund Tju Marin Fotot Nga Dritarja Msn
  -Gjithashtu Pa Krijuar Besim Ju Lutem Mos Shperndani Fotot Tuaja Tek Tjeret Sepse Mund Te Perhapen Neper Shume Te Tjer
  -Meshkuj-Femra Keni Kujdes Kur Klikoni Links Webesh Te Pa Kontrolluara Nga Stafi i Albunited , Sepse Mund Tju Infektojn PC Tuaj Me Viruse , Ne Qoft se Shifni Nje Te Till Ne Prv Ju Lutem Rraportojeni Tek Stafi.  Si mund te behesh aop! Normat e pranimit.
  1. Te jesh ne moshe te pjekur per te gjykuar dhe menduar, te jesh gjakftohte dhe serioz.

  2. Te dish shume mire komandat e nickserv, chanserv dhe memoserv dhe kalimi i nje testi per keto komanda i cili do te behet nen qendrimin e te pakten dy sop-ve te dhomes.

  3. Qendrimi juaj ne chat te jete te pakten mbi 10 ore ne jave.

  4. Te kesh te pakten nje periudhe 3 mujore qe chat-on, dhe te perdoresh nje "nofke" te vetme identifikuese gjate gjithe kesaj periudhe.


  6. Perdorimi i nje fjalori ofendues e te qellimshem qofte kundrejt nje Operatori qofte dhe kundrejt nje useri te thjeshte ne main/privat do te eleminoje automatikisht kerkesen tuaj per tu bere AOP.

  7. Personit qe ploteson standartet e mesiperme i jepet fillimisht nje "vop" ne te dy kanalet #shqiperia dhe #ndihme. Access ky qe e ve ate ne gjendje prove.


  9. Nuk do shqyrtohen kerkesat per Aop nga ata Vop/Aop qe kane bere thyerje te vazhdueshme te rregullores ne kohen qe kane patur aces.

  10. Nuk lejohet te kerkoni aop, sop ose çfaredolloj privilegji qe ju deshironi, pasi eshte ne doren e stafit domosdoshmeria juaj ne ndihmen per mbarevajtjen e ketij Networku.Nese kerkesa perseritet ne menyre te vazhdueshme e acaruese, kjo kerkese nuk do te merret parasysh nga Sop.


  Sugjerime

  Me poshte do te gjeni rregullat e ketij networku dhe kodin e sjelljes ne te.

  Nuk lejohet flod i çfaredolloji, tekstual, klone, proxy, notice, etj.

  Nuk lejohen proxy te pasigurta, dhe ne rast shkelje do te merren masa dhe per ato te sigurta.

  Nuk lejohen war-scripts dhe per pasoja qe ato sjellin do merren masa te rrepta.  Fjalori i keq dhe ofendimet ne main do te ndeshkohen nga operatoret e kanalit. Nuk lejohen reklamat kanalet, serverat, website, etj.)


  Kujdes
  Mos jepni asnje informacion real mbi veten tuaj, derisa te njihni dhe te besoni ne personin me te cilin flisni, kjo eshte thjesht mbrojtje per ju, por sigurisht jeni te lire te veproni si te doni.

  Mos nxirrni asnje informacion privat mbi userat e tjere. Cfaredo lloj informacioni qe do te kete te beje me privacy-n e userave te tjere, i thene pa miratimin e personit ne fjale, do ndeshkohet rende !

  Ndalohet hyrja në dhomë me pseudonim ofendues apo ofensiv ndaj userave te tjere.

  Ndalohet rreptësisht çdo lloj reklame në dhomën kryesore, qoftë adresë interneti apo dhome tjetër.

  Ndalohet përdorimi i vazhdueshëm i shkronjave të mëdha (psh KESHTU) dhe përsëritja e shpeshtë e të njëjtës fjali.


  Operatorët janë të detyruar t'ju japin ndihmën e tyre nëse e kërkoni. Për ndihmë të detajuar futuni tek dhoma #ndihme duke shtypur këtë komandë /join #ndihme
  Rregullat per @SOP(super operator)


  1. Super Operatoret duhet te zbatojne gjithe rregullat e vizitoreve, dhe te @AOP.

  2. Nuk duhet te marrin neper kembe @AOP, ose Vizitoret e thjeshte, gjithashtu nje kolegun e tij kur ata kane te drejte.

  3. Duhet te njoftojne SOP e tjere per c'do veprim ce marrin ne dhome, si vendosje-heqje, @AOP etj. me anen e memos ose te forumit.

  4. Duhet te ndihmojne @AOP ne c'do rast me problemet qe kane rreth IRC.

  5. Ndalohen ne menyre kategorike perdorimi i nje zhargoni banal e ofendues nga ana e Sop ndaj userave, Vop, Aop apo Sop. Pritet nga founderi te marre masat e duhura per mosperseritjen e ketyre rasteve .

  6. Sop kane per detyre te votojne propozimet Aop brenda nje periudhe 2-javore nga dhenia e propozimit fillestar. Nuk do te pranohet vota nese kjo jepet pas kesaj periudhe.

  7. Nje Aop do te shtohet vetem me votimin PRO tij te 70 % te votuesve Sop ( brenda harkut kohor te dy javeve ). Pritet qe votimet pro apo kunder te jene te bazuara ne pikat e rregullores edhe te jene pa baza emotive.
  I- Nuk do te merret parasysh vota e nje Sop nese arsyetimi qe ai jep nuk eshte i bazuar ne ndonje pike te rregullores.

  8. Nje Sop ka te drejte te heqe nje Vop/Aop nese ka shkelje te rregullave te mesiperm duke i sqaruar pike per pike ne forumin perkates. Nese Vop/Aop kalon ne ofendime apo degradime te metejshme ne fjalorin e tij ne main/privat /forum ndaj ketij Sop , çeshtja e rishqyrtimit te ketij Vop/Aop nuk do te merret me parasysh nga kolegji Sop.

  9. Nje Sop nuk ka te drejte te shtoje Aop ne asnje fare menyre edhe nese i thote founderi. Nese founderi e mendon te llogjikshme kete shtim duhet ta beje personalisht edhe te shkruaje ne forumin perkates per kete shtim , duke vene ne dijeni kolegjin Sop. Gjithashtu nuk mund te shtoj Vop tek dhoma #ndihme pa folur me Sop-et e tjere.


  Rregullorja e mesiperme eshte e vleshme per te gjithe perdoruesit ne chat duke perfshire user te thjeshte/Vop/Aop/Sop.
  Kjo mund te permiresohet e te rinovohet sa here qe te ndodhe diçka qe nuk perfshihet ne te.
  Modifikimi i saj behet me votimin PRO te founderit ose te 70% te Sop mbi pjesen qe do propozohet per shtim.

  Respektimi i saj deri ne fund do minimizoje efektet negative te chatit edhe do i lere me shume hapesira respektimit te perdoruesve te tjere & argetimit te pergjithshem.

   Ora është Wed Jun 20, 2018 8:39 pm